Relacja z Targów październik 2020

Relacja z Targów październik 2020
Za nami intensywne dwa weekendy: Targi NaturaFood&beECO w Łodzi oraz Bliżej Zdrowia, Bliżej Natury w Katowicach.

W dobie koronawirusa, jak wszyscy wystawcy, nie mieliśmy pewności, czy uda nam się spotkać z klientami przy okazji targów. Jednak mimo obostrzeń udało się to wykonać. Przeczytaj, co się tam działo i jakie mamy wnioski.

Spotkania z klientami

Szczególnie wyjątkowe momenty zawdzięczamy klientom, którzy przybyli na targi specjalnie, aby nas zobaczyć, porozmawiać i kupić produkty. Z roku na rok powiększa się nasza Biolattowa społeczność dbająca o zdrowie jelit. Często słyszeliśmy, że z naszych produktów korzystają nie tylko Państwo sami, ale też Państwa rodziny i znajomi, a to znaczy, że jesteśmy godni polecenia. Dziękujemy Państwu!

Natura Food & be ECO

W Łodzi mieliśmy przyjemność obserwować warsztaty kulinarne oraz prelekcję o zagrożeniach związanych z GLIFOSATEM – temat silnie związany z kondycją mikrobioty jelitowej społeczeństwa, w której brała udział dr Danuta Myłek. Panel ekspercki prowadziła zaś redaktor naczelna magazynu Hipoalergiczni – pani Żaneta Geltz, którą mieliśmy okazję poznać jako specjalistę o wybitnej wiedzy i świadomości.

Bliżej zdrowia, bliżej natury

W Katowicach klimat targów był bardziej zróżnicowany, ale nie zabrakło interesujących wystawców. Była to jubileuszowa 50. edycja Targów. Mieliśmy tam możliwość zaprezentowania pełnej oferty naturalnych witamin i minerałów zaprzyjaźnionej marki b’nature. Głównym punktem Targów Bliżej Zdrowia, Bliżej Natury był wykład Huberta Czerniaka. Dłuższą relację znajdziemy na blogu Wegedroga – link.

Wystawcy

Pragniemy pozdrowić innych wystawców, z którymi przy okazji wymieniliśmy się doświadczeniem i wysokiej jakości produktami. Stewiarnia, Aromalab, Natureat, Ronic. Cieszymy się, że wokół naszego stoiska panowała przyjacielska atmosfera i nawiązaliśmy nowe znajomości.

Najważniejsze 

Na potrzeby tegorocznych targów przygotowaliśmy propozycje dla wsparcia odporności, przy okazji podkreślając, że nic nie zastąpi dobrze funkcjonującej mikrobioty jelitowej. Zdecydowana większość klientów była jednak zdecydowana na intensywne, całościowe wsparcie mikrobiomu, a nie jedynie wzmocnienie odporności. 

To doświadczenie pokazuje, że nasi klienci są świadomi tego, jak bardzo kondycja jelit wpływa na organizm. Z jelit pochodzi 70-80% odporności, 90% serotoniny oraz inne neuroprzekaźniki, a także prawidłowe trawienie, witamina K i witaminy z grupy B – często słyszeliśmy to od naszych klientów.

Zobacz naszą fotorelację:

Zostaw opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.